پزشک سایت

پزشک سایت

شنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۳

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

  • تفاوت ICSI و IVF
  • اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی (ADHD)

در تماس باشید

تغذیه سالم

آشنایی با خواص و طرز تهیه زعتر

آشنایی با خواص و طرز تهیه زعتر

زعتر ادویه مخلوط  متعلق به خاورمیانه و شمال آفریقا است که معمولا به طور مستقیم روی غذا می پاشند یا این که با روغن زیتون ترکیب می کنند و روی نان می مالند و به عنوان پیش غذا استفاده می کنند.

 

در زبان عربی به آویشن کوهی زعتر گفته می شود و از آن جا که ترکیب اصلی این ادویه را آویشن کوهی تشکیل می دهد بنابراین به همین نام شناخته می شود.  ادویه زعتر ترکیب سبزیجات خشک مثل آویشن وحشی و کنجد بو داده است که برای مزه دار کردن غذا و نان ، پلو ، سالاد ، چاشنی کباب ، چاشنی سبزیجات آب پز یا نوشیدنی های سنتی  از آن استفاده می شود .

از ادویه زعتر در انواع غذاهای عربی از جمله حمص ، کبنه ، نان پیتا و باباگانوش استفاده می شود.

خواص ادویه زعتر

ادویه زعتر حاوی ترکیبات آلی از جمله تیمول ، اسید گالیک ، کارواکرول ، کوئرستین ، فلاونوئید ها و مواد معدنی مهم برای سلامت بدن است .

 

تقویت انرژی : پلی فنول و فلاونوئید های موجود ر این ادویه سطح انرژی را در طول روز بالا می برد.

 

کاهش التهاب : از خمیر زعتر می توان به عنون ضماد برای کاهش التهاب موضعی استفاده کرد و مصرف خوراکی آن به کاهش التهاب داخلی کمک میکند.

 

بهبود کیفیت خواب : ادویه زعتر خواص آرامش بخش دارد و برای کسانی که خواب پریشان دارند مفید است.

 

پاکسازی مجاری تنفسی : آویشن علاوه بر خاصیت تقویت کننده سیستم ایمنی بدن به پاکسازی مجاری تنفسی کمک میکند و باعث تسکین سرفه  و سرما خوردگی می شود.

 

تسکین بیماری های مزمن : سماق حاوی کورستین است که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل کرده و با اثرات مخرب رادیکال های آزاد مقابله می کند.

 

سایر خواص زعتر برای سلامتی عبارت است از :

تقویت حافظه

افزایش گردش خون

بهبود سیستم ایمنی

درمان و پیشگیری از سرماخوردگی

تقویت سلامت پوست

تقویت استخوان ها

کاهش التهاب

بهبود خلق و خو

بهبود حافظه

 

 

مواد لازم ادویه زعتر

 

 پودر آویشن  کوهی   ۲ پیمانه
  پودر تخم گشنیز   ۲ قاشق غذاخوری
   کنجد بودادهنصف پیمانه
 پودر سماق یک چهارم پیمانه
   پودر پونه کوهی ۱ قاشق غذاخوری

ترکیبات ادویه زعتر با توجه به کشور و منطقه ای که در آن تولید شده است متفاوت است و متناسب با ذائقه مردم همان کشور تهیه می شود.

معروف ترین ادویه زعتر ، نوع لبنانی آن است که ترکیب اصلی آن کنجد بوداده ، آویشن وحشی ، تخم گشنیز ، پودر گردو ، آرد نخود چی ،  مرزنجوش ، سماق ، پودر زیره ، رازیانه و نمک است.

ادویه زعتر به ۳ روش مختلف ترکیب می شود که ماندگاری هر کدام متفاوت است.

 

روش اول تهیه ادویه زعتر

ادویه ها را به علاوه کمی نمک مخلوط کنید و در شیشه ای در بسته نگهداری کنید و هر بار قبل از استفاده مقدار مورد نیاز از این مواد را برداشته و با روغن زیتون مخلوط کنید. ماندگاری این ادویه به شکل خشک و ترکیب شده با نمک حدود ۴ سال است.

 

روش دوم تهیه ادویه زعتر

ترکیب ادویه را با نمک مخلوط کرده و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در ۳ مرحله به مواد اضافه کنید و هر بار با دست ورز دید تا کاملا مواد به خورد هم بروند. ادویه را در یک شیشه دربسته در یخچال نگهداری کنید. ماندگاری ادویه زعتر در این روش بین ۹ – ۱۲ ماه است.

 

روش سوم تهیه ادویه زعتر

در این روش فقط ترکیب ادویه ها و نمک را مخلوط می کنید و به صورت خشک روی مواد غذایی می پاشید.

 

 

اشتراک گذاری:
img
نویسنده

ادمین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز مشخص شده‌اند.