پزشک سایت

پزشک سایت

دوشنبه, آذر ۱۲, ۱۴۰۳

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

در تماس باشید

پزشکی

آن‌چه باید درباره “قوز قرنیه” بدانید

آن‌چه باید درباره “قوز قرنیه” بدانید

استادیار اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اشاره به عوامل بروز قوز قرنیه، درباره روش‌های درمان این بیماری توضیح داد.

به گزارش گروه اجتماعی ،عسگر دوستدار درباره ویژگی‌های قرنیه چشم اظهار کرد: قرنیه طبیعی مانند شیشه ساعت شفاف، کروی و منظم است و جلوی عنبیه چشم قرار دارد و روی آن را لایه اشک می‌پوشاند.

وی با عنوان این که ضخامت قرنیه طبیعی ۵۰۰ تا ۵۵۰ میکرون است و دارای پنج لایه است، افزود: نور از قرنیه عبور می‌کند تا به لایه حساس چشم (شبکیه) برسد تا تصویر واضحی بر روی آن تشکیل شود. در قوز قرنیه، قرنیه حالت صافی و منظمی و کروی خود را از دست داده و به بیرون برآمده و لایه‌های آن نازک می‌شود و نور به طور نامنظم از آن عبور می‌کند و تصویر تار و ناواضح و سایه‌دار بر روی شبکیه چشم درست می‌شود. به‌ویژه در شرایط نوری کم و تاریکی که مردمک چشم گشاد می‌شود، تاری تصویر افزایش پیدا می‌کند و حتی در شب فرد قادر به رانندگی نخواهد بود.

استادیار اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: عوامل مختلفی باعث  قوز قرنیه می‌شود که یکی از آن‌ها مالیدن مداوم چشم به ویژه در سن بلوغ است، توصیه می‌شود مردم از مالیدن چشم اجتناب کنند و در صورت نیاز، چشم‌ها را با آب سرد شست‌وشو دهند.

وی افزود تنها روش پیشگیری از پیشرفت قوز قرنیه عمل جراحی “کراس لینکینگ” است که همکاران چشم پزشک این کار را انجام می‌دهند و توصیه می‌شود کودکان سالانه مورد معاینه کامل چشم قرار گیرند.

دوستدار تاکید کرد: چندین روش برای اصلاح دید در قوز قرنیه وجود دارد که می‌توان به اولین و آسان‌ترین روش آن، اصلاح دید با عینک مناسب اشاره کرد و دومین روش استفاده از لنزهای نرم و خاص است.  در صورت عدم اصلاح کافی دید با لنز نرم، لنزهای سخت قرنیه‌ای توصیه می‌شود.

وی اظهار کرد: در بعضی افراد دارای قوز قرنیه، لنز سخت قرنیه‌ای روی قرنیه آن‌ها قرار نمی‌گیرد و از چشم می‌افتد و یا باعث ساییده شدن قرنیه و زخمی شدن آن می‌شود.

دبیر اجرایی بیست و ششمین کنگره اپتومتری افزود: جدیدترین روش اصلاح دید در افراد دچار قوز قرنیه، استفاده از لنز سخت مینی اسکلرال (mini scleral) است که هیچ تماسی با قرنیه چشم ندارد و دید را خیلی بهتر از لنز سخت قرنیه‌ای اصلاح می‌کند و راحتی بیشتری را فراهم می‌کند، این لنز بایستی به طور دقیق توسط اپتومتریست‌های دوره دیده فیت و تجویز شود.

به گفته وی، بیست‌و‌ششمین کنگره اپتومتری ایران، ۱۷ تا ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :

امتیاز : / ۵. تعداد نظر :

هیچ نظری داده نشده است .

اشتراک گذاری:
img
نویسنده

زهرا ق