تحقیقات جدید نشان میدهد که بالا رفتن از حداقل ۵۰ پله، یعنی حدود ۵ طبقه در روز با کاهش بیش از ۲۰ درصدی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. چنین کار نسبتا ساده است. البته اگر مشکل مفاصل نداشته باشید و از قبل بیماری قبلی نداشته باشید و بخواهید پیشگیری کنید.
این یافته بر اساس مطالعه نظرسنجی از ۴۵۸۸۶۰ بزرگسال در Biobank انگلستان به دست آمد و در آن عوامل دیگر مانند سابقه خانوادگی، خطر ژنتیکی و فشار خون بالا هم در نظر گرفته شد. این مطالعه نشان داد که بالا رفتن از پله خطر را برای همه افراد مورد بررسی کاهش میدهد، به ویژه برای کسانی که قبلاً در معرض خطر بالای بیماری قلبی نبودهاند.
بالا رفتن از پلهها رایگان است، نیازی به سفر به باشگاه یا وسایل خاصی ندارد، در هر شرایط آب و هوایی قابل انجام است و به هر حال به عنوان بخشی از کارهای روزمره خود تمایل به انجام آن داریم. این یکی از در دسترسترین تمرینات جهانی است.
لو چی، اپیدمیولوژیست از دانشگاه تولان در ایالات متحده، میگوید که پلهنوردی روشی کارآمد برای بهبود تناسب اندام قلبی تنفسی و پروفایل چربی است، بهویژه در میان افرادی که قادر به دستیابی به توصیههای فعلی فعالیت بدنی نیستند.
افرادی که در طول دوره مطالعه (به طور متوسط ۱۲.۵ سال) به طور منظم از پلهها بالا نرفته بودند، ۳۲ درصد بیشتر از کسانی که هرگز از پله بالا رفتن را گزارش نکرده بودند، در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بودند.
این تیم به طور خاص در حال بررسی بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) بود که شامل شرایطی مانند بیماری عروق کرونر و سکته مغزی ایسکمیک بود که علل شایع مرگ در سراسر جهان است.
فعالیت بدنی مدتهاست که به عنوان راهی برای کاهش خطر ASCVD تبلیغ میشود، اما تعداد کمی از تحقیقها قبلاً به طور مفصل به ارتباط بین بالا رفتن از پله و سلامت قلب نگاه کرده بودند.
کار قلبی به تنظیم فشار خون و تقویت خود ارگان کمک میکند و آن را سالمتر نگه میدارد و برای مدت طولانیتری از آن در برابر بیماری محافظت میکند.
علیرغم حجم نمونه بزرگ در اینجا، این مطالعه برای اثبات علت و معلولی کافی نیست. یعنی این دو اگر چه با هم ترتبط دارند و همبستگی دارند اما هنوز زود است که بگوییم که پلهنوردی علت کاهش بیماری قلبی میتواند باشد.
البته این اولین مطالعهای نیست که مزایای بالا و پایین رفتن از پلهها را تبلیغ میکند. پلهنوردی قبلاً با کاهش خطر ابتلا به سرطان و افزایش ظرفیت ریوی مرتبط شده بود.
بنابراین دفعه بعد که دیدید آسانسور در طبقات بالا توقف کرده، منتظر نمانید که تا به طبقه همکف مراجعت کند. همت کنید و طبقاتی را بالا بروید.
این تحقیق در آترواسکلروز منتشر شده.
زهرا ق
درمان زانو درد با ۴ راهکار موثر
دسته های داغ
مشترک و پیروان
نوشته های اخیر
درمان تمام عفونت های ادراری و مثانه و از بین بردن تمام چرک های بدن با این گیاه
- شهریور 25, 1403
- 8 دقیقه
ارسال نظر