
کمخونی یکی از بیماریهای شایع بهویژه در زنان و نوجوانان است. در طب سنتی ایرانی، کمخونی نهتنها به کمبود آهن، بلکه به ضعف کبد، سوء هاضمه و اختلال در تولید خون مربوط میشود. با مصرف خوراکیهای مقوی خون و پرهیز از برخی غذاهای مضر، میتوان کمخونی را بهطور طبیعی درمان کرد.
برخلاف پزشکی رایج که کمخونی را فقط ناشی از کمبود آهن میداند، طب سنتی ایرانی علتهای عمیقتری برای آن بیان میکند:
ضعف عملکرد کبد در ساخت خون
تغذیه ناسالم یا ناسازگار با مزاج
سوءهاضمه مزمن
مصرف بیش از حد غذاهای سرد و تر
خونریزیهای مکرر (قاعدگی شدید یا هموروئید)
یا حتی استرس و نگرانی زیاد
علائم کمخونی از دیدگاه طب سنتی:
رنگپریدگی صورت و لبها
ضعف، خستگی سریع، بیحالی
سرگیجه یا سردردهای خفیف
ریزش مو و شکنندگی ناخنها
کاهش تمرکز و خوابآلودگی
سردی دستوپا و بیمیلی به غذا
خوراکیهای خونساز و مفید در طب سنتی:
گوشت گوسفندی تازه، بهخصوص کبابی یا آبپز
شیره انگور، شیره توت، شیره خرما (ترجیحاً با ارده)
بادام درختی خام، گردو و کنجد
زرده تخممرغ عسلی
سبزیجاتی مانند اسفناج، تره، نعنا، ریحان
حلیم گندم با گوشت گوسفندی (بدون شکر زیاد)
دمنوش گزنه، بادرنجبویه یا سنبلالطیب برای تقویت کبد
ترکیب شیرهها + آب گرم صبح ناشتا
پیشنهاد غذایی ساده برای تقویت خون:
صبح ناشتا: ۱ قاشق شیره انگور + ۱ قاشق ارده + کمی آب جوشیده ولرم
ناهار: خوراک گوشت و اسفناج یا عدسی با روغن زیتون
میانوعده: مخلوط بادام درختی (خیسخورده) + خرما یا مویز
شام سبک: سوپ جو با زرده تخممرغ نیمپز
غذاهایی که کمخونی را تشدید میکنند (پرهیز):
ماست و دوغ زیاد، بهخصوص در کنار غذا
چای پررنگ بعد از غذا
فستفودها، سوسیس، کالباس
غذاهای سرد مثل خیار، کاهو، هلو، بادمجان، هندوانه
غذاهای مانده یا یخزده
جمعبندی:
درمان کمخونی فقط به مصرف قرص آهن ختم نمیشود. اصلاح تغذیه، تقویت کبد، پرهیز از سردیها و استفاده از غذاهای خونساز سنتی، راهکارهای مؤثر و ماندگاری برای بهبود کمخونی از ریشه هستند.
نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟
با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :
امتیاز : / ۵. تعداد نظر :
هیچ نظری داده نشده است .
زهرا ق
دسته های داغ
مشترک و پیروان
نوشته های اخیر
بیماری گلومرولواسکلروز فوکال سگمنتال (FSGS) چیست که کلیه ها را درگیر می کند؟
- مرداد 24, 1404
- 3 دقیقه
ارسال نظر