پزشک سایت

پزشک سایت

دوشنبه, فروردین ۴, ۱۴۰۴

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

  • دکتر محمد رئیس‌زاده
  • ئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • آلودگی آجیل به آفلاتوکسین
  • اگزوزوم تراپی مو: روش نوین برای تقویت و رشد مجدد مو
  • عکس موی وز و گره خورده

در تماس باشید

سرطان

هشدار سازمان بهداشت جهانی نسبت به افزایش ۴۰ درصدی نرخ ابتلا به سرطان سینه تا سال ۲۰۵۰

هشدار سازمان بهداشت جهانی نسبت به افزایش ۴۰ درصدی نرخ ابتلا به سرطان سینه تا سال ۲۰۵۰

بر اساس گزارش جدید آژانس بین‌ المللی تحقیقات سرطان (IARC)، آژانس متعلق به سازمان بهداشت جهانی (WHO)، تا سال ۲۰۵۰ از هر ۲۰ زن در سراسر جهان، یک زن به سرطان سینه مبتلا خواهد شد. پیش‌ بینی می‌ شود موارد سرطان سینه تا سال ۲۰۵۰ به میزان ۳۸ درصد در سطح جهانی افزایش یافته و مرگ‌ و میر های سالانه ناشی از این بیماری ۶۸ درصد افزایش پیدا کند. این یافته‌ ها زنگ خطر را در جوامع بهداشتی جهانی به صدا درآورده است.

بر اساس گزارش جدید آژانس بین‌ المللی تحقیقات سرطان، سرطان سینه تا سال ۲۰۵۰ به طور قابل توجهی (۴۰ درصد) افزایش خواهد یافت.

افزایش جمعیت سالمندان، سبک زندگی غیر فعال و ناسالم، و بهبود در تشخیص و شناسایی ممکن است عواملی باشند که باعث این افزایش جهانی در میزان موارد ابتلا سرطان سینه می‌ شوند.

هر دقیقه، چهار زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می‌ شوند و یک زن به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌ دهد و این آمار در حال بدتر شدن است.

مطالعه‌ ای که توسط آژانس سرطان سازمان بهداشت جهانی (IARC) انجام شده، نشان می‌ دهد که اگر روند های فعلی ادامه یابد، در ۲۵ سال آینده سالانه ۳.۲ میلیون مورد جدید ابتلا به سرطان سینه و ۱.۱ میلیون مرگ بر اثر این بیماری را در سراسر جهان خواهیم داشت.

دکتر Joanne Kim، یکی از نویسندگان گزارش منتشر شده در مجله Nature Medicine می‌ گوید: “هر دقیقه، چهار زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می‌ شوند و یک زن به خاطر این بیماری جان خود را از دست داده و این آمار در حال بدتر شدن است.”

افزایش موارد جهانی ابتلا به سرطان پستان می‌ تواند به مجموعه‌ ای از عوامل مانند رشد جمعیت جهانی، پیر شدن جوامع، بهبود در شناسایی و تشخیص سرطان، و افزایش شیوع عوامل خطر شناخته‌ شده برای این بیماری نسبت داده شود.

پیر شدن، ژن‌ های معیوب موروثی و تاریخچه خانوادگی از بزرگ‌ ترین عوامل خطر سرطان سینه به شمار می روند.

مطالعه IARC اشاره می‌ کند که سرطان سینه در سطح جهانی در زنان بالای ۵۰ سال بیشتر مشاهده می‌ شود؛ این زنان ۷۱٪ از موارد جدید و ۷۹٪ از مرگ‌ ها را تشکیل می‌ دهند.

دانشمندان معتقدند که این روند ها می‌ تواند با اتخاذ سیاست‌ های پیشگیری اولیه و سرمایه‌گذاری در شناسایی و درمان زودهنگام، در کشور های مختلف معکوس شود.

سرطان سینه شایع‌ ترین سرطان در بین زنان در سراسر جهان و دومین سرطان شایع به طور کلی است. در سال ۲۰۲۲، حدود ۲.۳ میلیون مورد جدید تشخیص داده شد و ۶۷۰,۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.

کشورهایی با بالاترین نرخ ابتلا به سرطان سینه

گزارش نشان می‌ دهد که تفاوت‌ های قابل توجهی در مناطق مختلف جهان وجود دارد. بالاترین نرخ‌ های بروز سرطان سینه در استرالیا، نیوزیلند، آمریکای شمالی و شمال اروپا به ثبت رسیده است، در حالی که پایین‌ ترین نرخ‌ ها در آسیای میانه و جنوبی و برخی از بخش‌ های آفریقا مشاهده شده است.

بیشترین نرخ‌ های مرگ و میر در ملانزی، پلی‌نزی و غرب آفریقا گزارش شده است، کشور هایی که دسترسی به مراقبت‌ های بهداشتی در آنها محدود بوده و در نتیجه نیز از نتایج ضعیف‌ تری برخوردارند.

در طول دهه گذشته، نرخ بروز سرطان سینه در ۲۷ کشور از ۵۰ کشور مورد بررسی، سالانه بین ۱٪ تا ۵٪ افزایش یافته است. مهم است که اشاره شود نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ۲۹ کشور از ۴۶ کشور تحلیل‌ شده کاهش یافته است.

پیشگیری، کلید کنترل افزایش موارد سرطان سینه

خبر خوب این است که سرطان سینه قابل پیشگیری است، حداقل یک چهارم از موارد آن تحت تأثیر عوامل سبک زندگی اتفاق می افتد. نویسندگان این مطالعه گفته‌ اند که این کار می‌ تواند با کاهش مصرف الکل، حفظ وزن سالم و افزایش فعالیت بدنی بدست آید. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه شما می توانید برخی تغییرات را انجام دهید، از جمله:

  • محدود کردن مصرف الکل: مصرف الکل را کاهش دهید، زیرا حتی مقادیر کم مصرف الکل نیز می‌ توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. بهتر است به بیش از یک نوشیدنی در روز اکتفا نموده یا به طور کامل از آن پرهیز کنید.
  • کاهش وزن: چاقی، به‌ ویژه بعد از یائسگی، با خطر بالاتر سرطان سینه مرتبط است. یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید و به طور منظم وزن خود را کنترل کنید.
  • ورزش: حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش ملایم یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید در هفته انجام دهید تا سطح هورمون‌ ها را تنظیم کرده و از سلامت کلی بدن پشتیبانی نماییدو
  • رژیم غذایی سالم: تمرکز خود را بر مصرف میوه‌ ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌ های کم چرب بگذارید. مصرف غذاهای فرآوری‌ شده، گوشت قرمز و چربی‌ های ناسالم را محدود کنید.
  • پرهیز از مصرف دخانیات: مصرف دخانیات با بسیاری از سرطان‌ ها، از جمله سرطان سینه، ارتباط دارد. ترک سیگار سلامت کلی بدن را بهبود می‌ بخشد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌ دهد.
  • شیردهی: شیردهی برای چندین ماه می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد، احتمالاً به دلیل تغییرات هورمونی در طول دوران شیردهی.
  • مدیریت استرس: استرس مزمن می‌ تواند بر سلامت کلی شما تأثیر گذاشته و به التهاب منجر شود. از تکنیک‌ های آرامش‌ بخش مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق استفاده کنید.

جمع بندی: افزایش چشمگیر سرطان سینه در جهان تا سال ۲۰۵۰

طبق گزارش آژانس بین‌ المللی تحقیقات سرطان (IARC)، سرطان سینه در سطح جهانی تا سال ۲۰۵۰ به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت و به ۳.۲ میلیون مورد جدید و ۱.۱ میلیون مرگ سالانه خواهد رسید. عوامل اصلی این افزایش شامل پیر شدن جمعیت، سبک زندگی ناسالم و بهبود در شناسایی و تشخیص بیماری است. پیشگیری از سرطان سینه از طریق کاهش مصرف الکل، حفظ وزن سالم، ورزش منظم و تغذیه مناسب می‌ تواند در کاهش شیوع این بیماری مؤثر باشد.

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :

امتیاز : / ۵. تعداد نظر :

هیچ نظری داده نشده است .

اشتراک گذاری:
img
نویسنده

زهرا ق

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز مشخص شده‌اند.