عمل لوزه یکی از رایجترین عملهایی است که برای خارج کردن لوزه در افراد به خصوص در کودکان انجام میگیرد. گزارشها حاکی از آن است که تعداد عملهای لوزه انجام شده در چند دهه اخیر کاهش یافته است.
لوزه تودهای بافتی است که در طرف گلو قرار دارد و به سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونتها کمک میکند. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص این عمل در کودکان که به صورت تخصصی انجام میشود، به شما خواهیم داد.
جدول محتوا
Toggleمنظور از عمل لوزه در کودکان چیست
عمل تونسیلکتومی عملی برای خارج کردن لوزههاست. لوزهها دو توده بافتی هستند که در پشت گلوی شما قرار گرفتهاند. لوزه بخشی از سیستم ایمنی است و به محافظت از بدن در برابر میکروبها کمک میکند. در واقع لوزه کمک میکند تا هنگام ورود میکروبهای مختلف، سریع شناسایی شوند.
در نتیجه بدن چگونگی مبارزه با این میکروب هنگام بازگشت مجدد به بدن، میداند. عمل لوزه در کرج یکی از رایجترین عملهایی است که در کودکان و نوجوانان انجام میگیرد.
طی عمل جراحی، لوزه از پشت گلو خارج میشود. ممکن است فرزند شما به انجام آدنوئیدکتومی نیز نیاز داشته باشد، روشی که آدنوئید را خارج میکنند. این توده نرم در بالای گلو و پشت بینی قرار گرفته است.
چرا باید عمل لوزه را انجام دهیم
در صورتی که لوزههای کودک بسیار متورم باشند، ممکن است پزشک اطفال در نهایت عمل جراحی لوزه را برای کودک شما توصیه کند.
لوزهها در حالت طبیعی کوچک هستند؛ اما در صورت تورم، قرمز میشوند. حتی در برخی به قدری متورم میشود که دو لوزه به یکدیگر میرسند و پشت گلو را نیز لمس میکند.
اگر لوزههای کودک بیش از حد ورم داشته باشد، به قدری بزرگ میشود که تنفس را برای فرد دشوار میکند. در شرایطی که لوزههای کودک متورم باشد، نفس کشیدن کودک هنگام شب بسیار دشوار میشود.
ورم شدید لوزهها حتی باعث ایجاد آپنه خواب نیز میشود. آپنه خواب زمانی رخ میدهد که تنفس بهطور مکرر متوقف و مجدد شروع میشود. چنین شرایطی، خواب راحت را از فرزندان شما میگیرد. در نهایت عملکرد کودک شما به دلیل عدم خواب راحت و کافی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
از دیگر دلایلی که در نهایت فرد را مجاب به عمل لوزه میکند، عفونتهای مکرر است. عفونت لوزه میتواند باعث گلو درد شود که در نهایت کودک حضور در مدرسه یا دیگر فعالیتهای خود را از دست میدهد.
گاهی وجود لوزهها مشکلات دیگری را به دنبال دارد که این موارد به شرح زیر است:
- خونریزی از لوزهها
- مشکل در بلع
- سنگ لوزه
- مسدود شدن راه بینی
- تومور در گلو و مجرای بینی
پزشک با در نظر داشتن این موارد، معاینات را با دقت انجام میدهد تا متوجه شود که کودک نیاز به عمل لوزه دارد یا خیر. این عمل برای هر کودکی انجام نمیگیرد، تنها در صورت لزوم عمل جراحی را انجام میدهند.
نحوه انجام عمل جراحی لوزه در کرج چگونه است
این عمل پروسه نسبتا سادهای دارد؛ در اغلب مواقع تنها حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد و فرزند شما میتواند همان روز بدون نیاز به بستری به منزل بازگردد.
قبل از عمل جراحی
متخصص اطفال طی هفتههای قبل از عمل به شما اطلاع میدهد که آیا فرزند شما نیاز به قطع مصرف دارو دارد یا خیر. همچنین کودک باید چند ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن خودداری کند. با توجه به اینکه کودک شما نیاز به بیهوشی عمومی دارد، معده کودک باید خالی باشد.
در حین جراحی
پس از بیهوشی دادن به کودک، جراح گوش و حلق و بینی دهان کودک را باز کرده و لوزهها را خارج میکند. بسته به شرایط کودک ممکن است این بافت را بهطور کامل یا تنها بخشی از آن را خارج کنند. نگه داشتن بخشی از بافت لوزه به محافظت از ماهیچههای گلو نیز کمک میکند.
همچنین این امکان به کودک داده میشود تا روند بهبودی سریعتری را پشت سر بگذارد و خطر خونریزی پس از جراحی را نیز کاهش میدهد. اکثر کودکانی که جراحی بهصورت اینترا کپسولار را انجام میدهند، به راحتی مینوشند، غذا میخورند و درد چندانی را نیز احساس نخواهند کرد.
پس از عمل لوزه
پس از اتمام عمل، کودک شما به اتاق ریکاوری منتقل میشود تا هوشیار شود. اغلب کودکان میتوانند همان روز، بدون نیاز به بستری شدن به خانه بازگردند. برخی مواقع کودکان زیر سه سال، یک شب در بیمارستان برای مراقبتهای بیشتر بستری میشوند. روند بهبودی در کودک شما حدود یک تا دو هفته بهطول میانجامد.
طی این مدت احتمالا بیماریهایی مانند سرماخوردگی یا عفونت بیش از هر زمان دیگری است، به همین جهت دقت به توصیههای پزشک جهت مراقبت از کودک بسیار مهم است. اگر کودکتان به مدرسه میرود، باید به مدت یک هفته در منزل استراحت و طی دو الی سه هفته از فعالیتهای بدنی ورزشی نیز خودداری کند.
طی مدتی که کودک برای بهبودی استراحت میکند، مراقب خون لختگی یا استفراغ خون باشید. معمولا با وجود مشکلات کمی که طی این مدت دارند، در نهایت بهبود مییابند؛ اما در صورت مشاهده هر یک از این علائم باید به پزشک مراجعه کنید:
- تب
- حالت تهوع
- بوی بد دهان
- اسهال
- مشکل در تنفس
- حساسیت پوستی
ارسال نظر